P r a v i l n i k z a s e b n o s t i

Pravno obvestilo in osebni podatki

P i š k o t k i

Kaj je piškotek?
Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na vaš računalnik ob obisku spletne strani. Samo spletno mesto, ki je piškotek namestilo ga lahko prebere. Sam piškotek ne zbira informacij.

Za kaj jih uporabljamo?
Piškotki se pri nas uporabljajo z namenom bogatenja vaše izkušnje na našem spletnem mestu. Z njimi si pomagamo tudi pri analizi uporabnosti izgleda, tekstov in posameznih komponent. Vse informacije so zbrane anonimno in vas osebno s temi informacijami ne moremo povezati.

Piškotki tretjih oseb – z namenom obogatitve vsebine pri nekaterih straneh uporabljamo vsebino in komponente socialnih omrežij kot je Facebook, Twitter, Pintrest, Instagram, Linkedin. Če delite vsebino naše strani preko teh omrežij ali uporabljate njihove storitve, vam lahko te strani naložijo piškotke s katerimi ne moremo upravljati. Pogoje uporabe teh piškotkov najdete na straneh teh socialnih omrežij oziroma ste jih sprejeli ko ste postali njihov član.

Pravno obvestilo in osebni podatki

P r a v n o o b v e s t i l o

Predmet tega obvestila so spletnega mesta na naslovu www.fontanavin.com, ter spletnega mesta na naslovu www.fontanavin.com. Vsebine in fotografije, objavljene na spletnem mestu Fontana vin so last Sozvočje d.o.o. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, pri čemer morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah.

Vsebina, objavljena na teh spletnih straneh, se lahko reproducira le v nekomercialne namene, pri čemer mora ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Pri uporabi vsebine je obvezna navedba vira. Vsebine, objavljene na teh spletnih straneh, se ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja lastnika. Na spletnem mestu Fontana vin so objavljene povezave na spletne strani drugih podjetij/organizacij. Nad vsebinami na teh spletnih straneh Fontana vin nima nadzora, zato zanje ne prevzema nobene odgovornosti.

Nekatere slike, ki so uporabljene na teh spletnih straneh, so bile objavljene na internetu in se smatrajo za javno last, ker niso bile zaščitene z zakonom o avtorskih pravicah. Viri teh slik so tako imenovane “free galerije”. Če z uporabo slike kršim avtorske pravice, nas kontaktirajte in slika bo odstranjena.

Splošni pogoji prejemanja e-novic

S prijavo se strinjate s pogoji prejemanja e-novic Sozvočje d.o.o. S prijavo na e-novičk na spletni strani www.fontanavin.com prejemnik dovoli Sozvočje d.o.o. zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. I. RS, št. 86/2004, 67/2007 UPB1).

Sozvočje d.o.o. (upravljalec) bo podatke, ki jih pridobi pri prijavi na spletni strani www.fontanavin.com, uporabljal izključno za naslednje namene:

 • pošiljanje e-novic po e-pošti;
 • pošiljanje e-poštnih sporočil z informacijami o novostih, dogodkih, ponudbah in ugodnostih, največ 1 krat mesečno;
 • komuniciranje v zvezi z e-novicami ali naročilom;
 • za izvedbo nagradne igre s sodelujočimi po e-pošti;
 • statistične in tržne analize; segmentacija uporabnikov; sledenje klikom in odpiranjem e-pošte za izboljševanje in personalizacijo vsebine e-pošte;

Upravljalec bo pridobljene podatke varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter v skladu s svojimi notranjimi akti, sprejetimi na podlagi zakona. Upravljalec pridobljenih podatkov v nobenem primeru ne bo posredoval ali razkril tretjim osebam. Upravljalec hrani osebne podatke do preklica uporabnika.

Pridobljeni podatki, ki se hranijo:

 • e-poštni naslov: trajno oziroma do preklica s strani njegovega imetnika;
 • ime in priimek: trajno zaradi potreb po personaliziranem pošiljanju e-sporočil;
 • katera sporočila je uporabnik odprl in katere povezave je v sporočilih kliknil.

Upravljalec osebnih podatkov mora uporabniku na njegovo zahtevo:

 • potrditi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne, in mu omogočiti vpogled v osebne podatke, ki se nanašajo nanj, ter njihovo prepisovanje ali kopiranje;
 • posredovati izpis osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj;
 • dati informacijo o metodah obdelave podatkov.